Párosan szép… Esküvői Portré.

A párról készült portré a szeretet és az összetartozás szimbóluma, amelyet harmonikus színek és kompozíció hangsúlyoznak. A képen csak a pár látszik, minden más zavaró elem nélkül. A kép arra összpontosít, hogy bemutassa az alakok egyéniségét és a köztük lévő érzelmi kapcsolatot. Az arcok kifejezése, főleg a szemek és a kezek mozdulatai tovább erősítik ezt a hatás

       

A természetben készült fotók élénk színeket és fény-árnyék hatást mutatnak. Az ilyen fotóról készült portré a természetes kontrasztok miatt hatásos képet ad a szereplőkről.

        
 

Egy régi fekete-fehér fotó felhasználásával a régi idők hangulatát idéző szépiás (barna) árnyalatú olajfestmény vagy pasztell rajz készülhet.

        
 

Egy fiatalember a testvérének rendelt ajándék a párjával együtt kétalakos portrét reneszánsz stílusban, korabeli ruhákban.

Az esküvői festmény egy nagyon egyedi és személyes ajándék és emlék a pár számára. Természetesen nem csak esküvőre, hanem házassági évfordulóra vagy más alkalomra is készíthetünk pár portrét. A festmény olajjal festékkel, feszített vászonra vagy pasztellel kartonra készülhet, lehet fej vagy egész alakos kép. A javasolt méretek a kétalakos portrékhoz: 50x60 cm fejhez, 60x90 cm vagy 70x100 cm félalakhoz, 80x100 cm egész alakhoz.