Portré készítés ajándékba

 

Portré  ajándékba

Ha értékes, egyedi ajándékot szeretne ajándékozni családtagjának vagy barátjának, a portré az egyik legjobb választás. A portré készülhet festékkel vászonra vagy valamilyen rajzeszközzel (szén, ceruza, pasztell) papírra.

                                    

 

Portré születésnapra, házassági évfordulóra, esküvőre

Születésnapra, esküvői ajándéknak vagy házassági évfordulóra szép, személyes ajándék a kézzel festett olaj vagy pasztellkép. Nagy örömet okozhatunk vele és segítheti a kapcsolatok elmélyítését.

                                               

A számunkra fontos, de már nem élő személy(ek)ről is készülhet portré. A klasszikus technikával készült pasztell vagy olajfestmény visszaadja a személy arcvonásait, tekintetét, ezáltal segít megőrizni a vele kapcsolatos emlékeinket.

Ha nem áll rendelkezésre színes fotó, nem probléma. Fekete-fehér fotóról is lehet színes, élethű festményt vagy rajzot készíteni.

                                                                                    

 

Fotóról portré

Sokszor nehéz olyan képet találni, ami változtatás nélkül megfesthető. Inkább több képből lehet összehozni a karaktervonásokat, amelyek által hasonlítani fog az arc. A portré festéséhez tehát egy vagy több fotó ad támpontot. A fotók sokszor nem a legjobb minőségűek, az egyiken nem jók a fények, a másikon nem jól látszik a szem stb. A műtermi profi felvétel esetleg túlságosan beállított, mesterkélt. Ezért minél több fotó áll rendelkezésre, annál nagyobb esély van a karakteres jó portré elkészítésére.

A munka elkezdésekor egyeztetek a megrendelővel, hogy melyik fotó legyen, ami alapján a képet megfestem.

Páros portré esetén nem probléma, ha a két személyről nincs közös fotó. Több fotó felhasználásával lehetőség van arra, hogy több alakot egy harmonikus kompozícióba rendezzek.

                        

 

Mi az, ami miatt egy festmény több a fotónál?

A fotó gyakran tartalmaz zavaró elemeket, olyan részleteket, amelyek elterelik a figyelmet az arcról. A háttér színe szintén nem mindig segíti a kép harmonikus színhatását. A festett vagy rajzolt portré esetében az ábrázolt személyhez illő hátteret festek, amely kiemeli, segíti érvényesíteni a fő karaktervonásokat (hajszín, szem színe, bőr tónus). A háttér színe ezért klasszikus stílusú portré esetén a barna és árnyalatai, világos háttér esetén az arc és haj színével összhangban levő szín árnyalatait jelenti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Megrendelés négy lépésben

 1. A fotó kiválasztása
  Több jó minőségű fotó kiválasztása és elküldése
 2. Telefonos egyeztetés a részletekről. (méret, háttér, ár)
 3. E-mail küldése. Amikor a portré már majdnem elkészült küldünk róla Önnek egy fotót véleményezésre. A képet csak akkor postázzuk, amikor Ön elégedett.
 4. Postázás. A festményt biztonságosan becsomagolva adom át a GLS futárnak.

A festmények postázásának költségét vállalom

 

Postázás

A portré fakeretre feszített alapozott vászonra készül olaj vagy akrilfestékkel. Az elkészült portrét lelakkozom és száradás után vastag kartonok közé helyezve csomagolom be, ami biztos védelmet jelent a szállítás során.

 

Árak

Olaj, vagy akril festmény

 • Portré 20x30 cm
 • Fejportré. A fej és a nyak ábrázolása.
  Javasolt méret kb.30×40 cm. ...........................Ára 86.000,- Ft
 • Fej vállakkal.
  Javasolt méret kb. 40×50 vagy 50x60 cm..................Ára 108.000,- Ft
 • Félalak. Tartalmazza a fejet és a felső testet egy vagy mindkét kézzel.
  Javasolt méret kb.50×70 vagy 60x90 cm....................Ára 135.000,- Ft
 • Egész alak. Lehet ülő, álló, fekvő.
  Javasolt méret 70×100 vagy 80x120cm.......................Ára 220.000,-Ft

A javasolt mérettől el lehet térni. Több alakos kép és egyedi méret esetén az árakat személyesen egyeztetjük.

Ceruza, pasztell-rajz vagy karikatúra készítése az olajfestmények árának feléért történik.